Rum 213

Julius:
 
Boken handlar om en flicka som heter Elvira och hennes kompisar Meja och Bea. De är på ett kollo och någon tar saker ifrån deras rum utan att de märker det. Vem är den skyldige? Tillsammans med Meja och Bea försöker Elvira att ta reda på vem det är som tar sakerna och varför. Bea tror att det är ett spöke, men Meja och Elvira tror inte på spöken. Åtminstone inte till en början...
 
Jag tycker att boken är väldigt bra och spännande för att det är ganska spännande att försöka lista ut vem det är som tar grejerna. Dessutom händer det andra mystiska saker som till exempel att det är en vit skugga på några av de foton som Elvira är med på.
 
Betyg: 5 av 5
 
 
Maria:

Vi började läsa den här boken ganska snart efter att vi hade läst ut "Glasbarnen" och jag hade höga förväntingar på den. Jag såg fram emot att läsa en spännande och lite otäck bok igen tillsammans med Julius, men Rum 213 blev liksom aldrig särskilt läskig. Den handlar som sagt om Elvira som är på kollo för första gången i sitt liv. Hon delar rum med två nya kompisar, Meja och Bea, och ganska snart märker de att det är något som inte står rätt till. Det försvinner saker från deras rum och de har ingen aning om vem som tar dem och varför. Här skulle boken ha kunnat bli lite så där lagom läskig och otäck, men varje gång en pryl försvinner är både läsaren och huvudpersonerna väldigt osäkra på om det är andra deltagare på kollo som tagit dem eller om det är något övernaturligt som ligger bakom. Och det är lite det boken går ut på: en sak försvinner och Elvira och hennes vänner diskuterar sinsemellan om det är ett spöke eller andra ungdomar som tagit den. Och så fortsätter den så, kapitel för kapitel. Jag blev inte särskilt imponerad och definitivt inte det minsta lilla skrämd.
 
Betyg: 2 av 5
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: